چـشـم؛ دريچهاي به درون افکار انسانها
تحقيقات دانشمندان نشان ميدهد چشمها واقعا دريچهاي به درون افکار انسانها هستند و ميتوان با بررسي حرکت و نگاه انسانها به افکار آنها پي برد. منطقه کرمانشاه، در وبلاگي آمده است: ...
تحقيقات دانشمندان نشان ميدهد چشمها واقعا دريچهاي به درون افکار انسانها هستند و ميتوان با بررسي حرکت و نگاه انسانها به افکار آنها پي برد.
منطقه کرمانشاه، در وبلاگي آمده است: يک نگاه مختصر به بالا يا پايين، چپ يا راست ميتواند به فهميدن آنچه که در ذهن هر انساني ميگذرد کمک کند. در يک تحقيق که توسط دانشگاه ملبورن انجام شده است، از داوطلبان خواسته شد به يک سري از اعداد فکر کنند و آنها را به صورت تصادفي بيان کنند.
دانشمندان حرکات چشم هر نفر را تحليل کرده و اعلام کردند که مي توانند عددي را که هر شخص در ذهن خود به آن فکر مي کند را با دقت بالايي حدس بزنند. اين تحقيقات نشان ميدهد که هنر خواندن ذهن ميتواند با کمک مطالعه حرکات و حالات غيرارادي چهره به صورت علمي دربيايد.
دکتر مايکل نيکولاس يک عصب شناس و يکي از نويسندگان اين تحقيق در اين باره ميگويد: چشمها نه تنها به ما اجازه ميدهند که دنياي اطراف خود را ببينيم، بلکه با کمک آنها ميتواند به دنياي درون ذهن انسانها هم نفوذ پيدا کرد.
در اين تحقيقات که نتايج آن در نشريه Current Biology به چاپ رسيده است چند مرد راست دست در يک اتاق تاريک قرار گرفتند و از آنها خواسته شد اعداد بين يک تا 10 را به طور کاملا تصادفي ليست کنند. در اين بين حرکات چشم آنها به طور کامل جزئي تحت نظر قرار گرفت و هر حرکت کوچک ثبت شد.
دانشمندان متوجه شدند اگر چشم افراد کمي به طرف چپ و سپس اندکي به سمت پايين حرکت کند، احتمالا عدد بعدي که آنها انتخاب مي کنند کوچکتر خواهد بود، اما اگر آنها چشمان خود را به سمت راست و بالا حرکت دهند احتمالا عدد بزرگتري را انتخاب خواهند کرد. در اين تحقيقات دانشمندان توانستند در 10 درصد موارد به درستي عدد بعدي را حدس بزنند. دکتر توبياس لوتشر در اين باره گفت: ما معمولا اعداد را در يک خط تصور مي کنيم.
زماني که ما در مورد اعداد فکر ميکنيم به طور خودکار آنها را در فضا تصور ميکنيم و اعداد کوچک را در سمت چپ و اعداد بزرگتر را در سمت راست قرار ميدهيم. اين در حالي است که ما خودمان هم به اين نوع تصور ذهني که از اعداد داريم توجه نميکنيم. دانشمندان با انجام اين تحقيقات به اين نتيجه رسيدند که اين گفته قديمي که چشمها ميتوانند انسان را لو بدهند درست است.
اين يافتهها نشان ميدهد ارتباطات بسيار پيچيدهاي بين افکار انسانها، حرکات بدن و جهان اطراف ما وجود دارد. اين تحقيقات ميتواند از اين منظر هم قابل توجه باشد که فکر کردن ساده نسبت به اعداد تصادفي منجر به تغييرات سيستماتيک در موقعيت چشم انسانها مي شود. قبلا نيز حرکات عرضي چشم به محاسبات رياضي و يادآوري خاطرات گذشته مرتبط شده بود.
پروفسور ريچارد وايزمن ـ استاد روانشناسي دانشگاه هرت فورد شاير در اين باره ميگويد: مغز انسانها افکار و حرکات بدن را کنترل ميکند. اما سوال اصلي اينجاست که کدام يک زودتر اتفاق ميافتند، فکر کردن يا حرک بدن، به نظر ميرسد که اين حرکتها هستند که بر تفکرات انسانها مقدم هستند و اين بسيار موضوع جالبي است.
پروفسور وايزمن مي گويد: اين تحقيقات بر اساس مطالعاتي بود که توسط ادماند جکوبسون روانپزشک آمريکايي انجام شد که در طي آن از شرکت کنندگان در تحقيق خواست که به برج ايفل فکر کنند و در اين هنگام آنها به طور ناخودآگاه به سمت بالا نگاه ميکردند.