خانه » سلامت » نوشیدن نوشابه های گازدار شکستگی استخوان را 4 برابر می کند

نوشیدن نوشابه های گازدار شکستگی استخوان را 4 برابر می کند

گناباد - خبرگزاری مهر: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: بر اثر نوشیدن نوشابه های گازدار، سن ابتلا به پوکی استخوان در زنان به ٣٥ سال کاهش ...

گناباد – خبرگزاری مهر: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: بر اثر نوشیدن نوشابه های گازدار، سن ابتلا به پوکی استخوان در زنان به ٣٥ سال کاهش و میزان شکستگی استخوان نیز چهار برابر شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، نوید عطار قبل از ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: هر بطری نوشابه دارای دوازده درصد یا 10 قاشق چای خوری قند است که این میزان قند زمینه ساز ابتلا به بیماری های خطرناک متابولیکی مانند دیابت، چاقی، امراض قلبی – عروقی و سرطان است.

وی افزود: درهرلیوان نوشابه ٣٥ تا ٥٥ میلی گرم کافئین وجود دارد که سبب بی خوابی و افزایش تپش قلب می شود و از سوی دیگر نوعی اعتیاد ایجاد می کند.

عطار اظهار داشت: تحقیقات نشان می دهد که کافئین از افزودنی های نوشابه است که می تواند باعث ایجاد ناآرامی و به هم خوردن سیستم خواب شود.

وی گفت: علاوه بر کافئین، رنگ ها نیز یکی دیگر از افزودنی های نوشابه است که به دلیل سمی بودن، درکبد که محل سم زدایی از خون است، تجمع پیدا می کند و به مرور باعث ایجاد عوارضی مانند نارسایی های کبدی و یا حتی سرطان کبد می شود.

عطار گفت: رنگ های غیر استاندارد بعضی نوشابه ها با تجمع در کبد به مرور باعث ایجاد نارسایی در این عضو می شود و اسید فسفریک ، قند و افزودنی های نوشابه هرکدام باعث ایجاد عوارض و مشکلاتی می شود.

عطار افزود: پوکی استخوان، دیابت، کم خونی، چاقی، بیماری های قلبی- عروقی، نارسایی های کلیوی و سرطان هدایای نوشیدن زیاد نوشابه های گازدار است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: اسید فسفریک موجود در نوشابه ضمن تخریب مینای دندان، باعث افزایش احتمال پوسیدگی دندان می شود که از اینرو متخصصان توصیه می کنند برای این که تماس نوشابه با دندان ها به حداقل برسد، باید نوشابه حتماً با نی نوشیده و بلافاصله پس از مصرف نوشابه نیز دهان با آب شسته شود.

پنج شنبه ۸ تیر ۱۳۹۱
بازدیدها 1,200
دیدگاه ها . نظر
کد خبر 7314

Comments are closed.


عضویت در خبرنامهء خبر شهری