ساخت سرگرميهاي علمي از ضايعات
مركز علوم كودكان هند روزانه ميزبان شمار زيادي از دانشآموزاني است كه با شيوه ساخت سرگرمي هاي علمي ساده با استفاده از ضايعات آشنا ميشوند. به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران ...
مركز علوم كودكان هند روزانه ميزبان شمار زيادي از دانشآموزاني است كه با شيوه ساخت سرگرمي هاي علمي ساده با استفاده از ضايعات آشنا ميشوند.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برخلاف كودكان در كشورهاي پيشرفته كه با انواع مختلف سرگرمي هاي ديجيتال، ابزارهاي نجومي و روباتيك مواجه هستند، كودكان كشورهاي درحال توسعه و فقير داراي كمبود شديد امكانات آموزشي و كمك آموزشي هستند.
«آرويند گوپتا» معلم خوش ذوق هندي به كوكان ياد ميدهد كه چگونه با استفاده از ضايعات اطراف خود، سرگرميها ي علمي بسازند.
اين ايده از اواسط دهه 70 ميلادي و زمانيكه وي دانشجوي مهندسي در موسسه تكنولوژي هند بود به ذهن وي خطور كرد. «گوپتا» يكي از داوطلبان آموزش علوم به كودكان هندي بود كه به دليل مشكلات مالي قادر به حضور در مدرسه نبودند.
چند سال بعد وي به برنامه آموزش علوم به كودكان روستايي هند پيوست و با استفاده از مواد موجود در طبيعت و ارزان قيمت، ساخت سرگرمي هاي علمي را آغاز كرد.
اين معلم در سال 1986 ميلادي نگارش مجموعه كتاب هايي شيوه ساخت سرگرمي هاي علمي براي كودكان را آغاز كرد كه تاكنون به 12 زبان ترجمه شدهاند.
در حال حاضر تيم چهار نفره اي به سرپرستي «گوپتا»، مركزعلوم كودكان وابسته به دانشگاه پونا هند را اداره مي كند.
در اين مركز بيش از 800 سرگرمي علمي با استفاده از ضايعات ساخته شدهاند و روزانه 50 هزار دانشآموز و معلم از سراسر هند با حضور در اين مركز با شيوه ساخت ابزار و سرگرميهاي علمي ساده آشنا ميشوند.
يكي از دانش آموزان بازديد كننده از اين مركز با مشاهده يك سرگرمي علمي بسيار ساده، تحقيق 12 صفحهاي نوشت كه برنده جايزه 2500 دلاري جايزه بينالمللي اينتل شد.