مكانيابي نابينايان در داخل ساختمان با تلفن همراه مجهز به هدايتگر
تيم مهندسي علوم رايانه رنو از دانشگاه نوادا نوعي سیستم هدایتی داخل ساختمان براي افراد دچار اختلالات بينايي ارائه كردند. به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين محققان از ...
تيم مهندسي علوم رايانه رنو از دانشگاه نوادا نوعي سیستم هدایتی داخل ساختمان براي افراد دچار اختلالات بينايي ارائه كردند.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين محققان از تركيب تعامل انسان و رايانه و تحقيقات در مورد برنامهريزي حركتي براي ساخت يك سيستم هدايتي قابل دسترس كم هزينه موسوم به «Navatar» استفاده كردند كه بر روي گوشيهاي هوشمند قابل اجراست.
به گفته محققان، سيستمهاي هدايتي داخلي امروزي معمولا نيازمند استفاده از حسگرهاي گران و سنگين يا تجهيز اتاقها و سالنها به برچسبهاي فركانس راديويي بوده كه با يك دستگاه خوانش دستي قابل شناسايي هستند و براي تعيين محل كاربر مورد استفاده قرار ميگيرند.
در عوض، محققان دانشگاه نوادا از نقشههاي معماري دو بعدي ديجيتالي كه در حال حاضر در بسياري از ساختمانها در دسترس بوده، و همچنين از حسگرهاي كم هزينه مانند شتابسنج و قطبنما كه در اغلب گوشيهاي هوشمند وجود دارند، براي هدايت كاربران دچار اختلالات بينايي استفاده كردند.
اين سيستم به مكانيابي و رديابي كاربر درون ساختمان پرداخته، مناسبترين مسير را بر اساس نيازهاي ويژه افراد يافته و به ارائه دستورالعملهای گام به گام تا مقصد ميپردازد.
به گفته اين محققان، با این وجود حسگرهاي گوشي هوشمند كه براي محاسبه تعداد گامهاي كاربر و جهت آن مورد استفاده بوده، ممكن است علائم غلط را مورد استفاده قرار دهند. اين سيستم براي تطابق مكان به تركيب الگوريتمهاي احتمالي و قابليتهاي طبيعي افراد داراي اختلالات بينايي براي شناسايي نقاط در محيط با لمس كردن، مانند تقاطع راهروها، در، پله و آسانسور ميپردازد.
از مزيتهاي اين فناوري اين بوده كه كاربران ميتوانند گوشي را درون جيب خود گذاشته و از هر دو دست خود براي استفاده از عصا و شناسايي نشانههاي لمسي كمك بگيرند.
اين تيم در حال حاضر در تلاش براي اجراي سيستم هدايتي خود در محيطهاي ديگر و ادغام آن در سيستمهاي هدايتي بيروني هستند كه از جيپياس استفاده ميكنند.
محققان براي اين سيستم اخيرا موفق به كسب يك جايزه PETA Proggy براي پيشگامي در علم اخلاق شدهاند. اين جايزه به دستاوردهاي دوستدار حيوانات داده ميشود. سيستم هدايتي شامل چنين دستاوردهايي ميشود چرا كه نياز به استفاده از سگهاي هدايتگر را كاهش ميدهند.
اين فناوري در نشست بينالمللي روباتيك و اتوماسيون IEEE و نشست عوامل انساني در سيستمهاي محاسباتي CM SIGCHI ارائه شده است.