نجات درختان با فناوري نامرئيسازي جوهر كاغذ
مهندسان دانشگاه كمبريج موفق به حذف جوهر از كاغذ با استفاده از ليزر ميتوان از آنها دوباره در چاپگر و دستگاه فتوكپي استفاده كرد. به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران ...
مهندسان دانشگاه كمبريج موفق به حذف جوهر از كاغذ با استفاده از ليزر ميتوان از آنها دوباره در چاپگر و دستگاه فتوكپي استفاده كرد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين فناوري مانند يك لاك غلطگير براي عصر رايانه است كه در آن با پالسهاي كوتاه نور ليزر به حذف واژهها و تصاوير چاپ شده بر روي برگه كاغذ ميپردازد.
ليزر بدون صدمه رساندن به كاغذ به تبخير جوهر تونر پرداخته و دريچه جديدي را براي چاپگرهاي رايانهاي و دستگاههاي فتوكپي آينده كه از عملكرد «بدون چاپ» براي استفاده مجدد كاغذ برخوردار هستند، باز خواهد كرد.
به گفته محققان اين فناوري ميتواند بطور چشمگيري به كاهش قطع درختان و حتي ارائه يك جايگزين ارزان براي بازيافت منجر شود.
محققان كه پژوهش آنها در مجله Proceedings of The Royal Society A منتشر شده، دريافتند كه ميتوان جوهر تونر را از طیف وسیعی از چاپگرها و دستگاههاي فتوكپي با حرارت دادن با پالسهاي كوتاه نور ليزر براي زمان چهار ميلياردم ثانيه حذف كرد.
آنها همچنين دريافتند در حاليكه ليزرهاي نور مادون قرمز و فرابنفش از تاثير خوبي در حذف جوهر برخوردارند، كارآمدترين نوع ليزر براي اين كار، ليزر سبز مرئي است.
اين گونه به حذف جوهر بدون ايجاد هرگونه آسيب به كاغذ يا تغییر رنگ ميپردازد. از فيلترها ميتوان براي جمعآوري جوهر تبخير شده كه به شكل گاز در آمده، استفاده كرد.
طبق برآورد اين مهندسان، ساخت يك نمونه پيشساخت براي اين فناوري 19 هزار پوند هزينه داشته اما با ارتقاي آن در آينده اين هزينهها كاهش چشمگيري خواهند داشت.