چرا ژاپنیها زیاد عمر میکنند؟
سه شنبه, 12 ارديبهشت 1391 09:00 از ۲۵ سال گذشته زنان ژاپنی با میانگین طول عمر حدود ۸۶ سال، رکورد طولانیترین عمر را حفظ کردهاند. علاوه بر آن، از ۱۹۲ کشور ...
سه شنبه, 12 ارديبهشت 1391 09:00
از ۲۵ سال گذشته زنان ژاپنی با میانگین طول عمر حدود ۸۶ سال، رکورد طولانیترین عمر را حفظ کردهاند. علاوه بر آن، از ۱۹۲ کشور جهان مردان ژاپنی طولانیترین عمر را دارند.
بیگمان نام مواد غذایی را که راز عمر طولانی این ملت است، بارها و بارها شنیدهاید اما مهم مصرف آنها با هم و به مدت طولانی است که نتیجه مطلوبی میدهد. مواد غذایی که در هر آشپزخانه ژاپنی یافت میشود و بهطور روزانه مصرف میشود شامل ماهی، گیاهان دریایی و زمینی، سویا، برنج، میوه و چای سبز است.
* مردم ژاپن بهطور معمول غذای خانگی را ترجیح میدهند که این غذا شامل ماهی کبابشده، برنج، سبزیجات آب پز شده، سوپ میسو (نوعی سوپ خوراک دریایی و سبزیجات)، چای سبز و برشهای میوه بهعنوان دسر است. مردم ژاپن اگرچه تنها ۲ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند اما ۱۰۰ درصد ماهی جهان را مصرف میکنند. یعنی درمقایسه با مصرف متعادل ماهی در جهان که نفری ۱۷ کیلوگرم در سال است، آنها سالانه نفری حدود ۷۵ کیلوگرم ماهی مصرف میکنند! مصرف این مقدار اسید چرب امگا۳ یکی از رازهای عمر طولانی و سالم آنهاست. علاوه بر آن ژاپنیها نسبت به آمریکاییها ۵ برابر بیشتر از گیاهانی مانند کلم بروکلی، کلم سفید، کلم پیچ و… مصرف میکنند.
* محور آشپزی ژاپنی بر تازگی محصول است محصولات غذایی در این کشور نهتنها برچسب تاریخ بلکه ساعت نیز دارد و زنان ژاپنی ماهی، گوشت و سبزیجاتی را که در آن روز نیم ساعت پیش بستهبندی شده است، خریداری میکنند.
* در هر وعده غذایی مقدار کم اما متنوع میخورند. این مردمان از کودکی آموختهاند که آهسته بخورند و از هر لقمه لذت ببرند.
قوانین ژاپنیها برای تغذیه:
۱ – هرگز بشقاب را پر نکنید.
۲ – هیچ نوع غذایی را زیاد مصرف نکنید.
۳ – هر غذا در بشقاب مخصوص خود سرو میشود.
۴ – مصرف کمتر یعنی مصرف همیشه.
۵ – هر غذا بهگونهای قرار میگیرد تا زیبایی ظاهری خود را داشته باشد.
۶ – در صورت استفاده از سس، مقدار کمی مصرف میشود.
۷ – ماده غذایی هرچه تازهتر، بهتر
*پخت به آرامی انجام میگیرد و اغلب به صورت بخارپز، کبابی و تفت دادن است. از روغنهای مفید برای قلب استفاده میشود بنابراین غذا سبک است.
* یکی از تفاوتهای چشمگیر بین روش خوردن در غرب و شرق این است که ژاپنیها در هر وعده غذایی به جای نان، برنج مصرف میکنند. مصرف بیش از حد آردهای تصفیهشده یکی از علل عمده بروز چاقی مفرط در غرب است.
* صبحانه مهمترین و سنگینترین وعده غذایی روز به حساب میآید و شامل چای سبز، برنج بخارپز شده، سوپ میسو همراه با توفو (کره یا پنیر لوبیا) و پیازچه، جلبک دریایی یا ماهی است.
* دسرهای شیرین کمتر و در حجم کوچکتری مصرف میشود. این به آن معنی نیست که شکلات، شیرینی، بستنی، کلوچه و… مصرف نمیشود بلکه به علت ضرری که ممکن است به بدن برساند، به مقدار کممصرف میشود. در حالی که غربیها نگران افزایش وزن هستند و همیشه دغدغه رژیم گرفتن دارند، ژاپنیها بهگونهای تربیت شدهاند که بدون توجه به اینگونه مسائل از تنوع غذا لذت ببرند.
* ورزش قسمتی از زندگی روزانه آنها را تشکیل میدهد. آنها مکانهای مناسب برای استفاده از دوچرخه و پیادهروی، در شهر برای خود ایجاد کردهاند.