ساخت بيني الكترونيكي براي شناسايي تركيبات آلي فرار در محيط
يك شركت فناوري انگليسي با همكاري محققان دانشگاه دورهام دست به ساخت يك بيني الكترونيك زده كه به ادعاي آن ميتواند به عنوان يك دستگاه با سرعت عمل بالا براي ...
يك شركت فناوري انگليسي با همكاري محققان دانشگاه دورهام دست به ساخت يك بيني الكترونيك زده كه به ادعاي آن ميتواند به عنوان يك دستگاه با سرعت عمل بالا براي شناسايي مواد مضر در محيط مورد استفاده قرار گيرد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، شركت «پراتك» (Peratech) مدعي است كه اين محصول متفاوت ميتواند حضور تركيبات آلي فرار را به سرعت شناسايي كرده و اينكه شامه آن از يك سيگنال بزرگ واكنشي با تغيير در بار الكتريكي برخوردار است.
همچنين بنابر اعلام اين شركت، حسگرهاي اين بيني الكترونيك از نيروي كمي استفاده كرده كه ميتوان آنرا با يك منبع نيروي كوچك متصل به لباس تامين كرد.
تفاوت اصلي اين بيني با محصولات مشابه ديگر در مواد آن است. اين حسگر با استفاده از ماده كامپوزيت تونل زني كوانتومي ساخته شده كه پراتك آن را در گروه مواد رساناي برق قرار داده است.
محققان دانشگاه دورهام در مقالهاي اين ماده كامپوزيت تونلزني كوانتومي را يك نوع جديد از پليمر و فلز خواندهاند كه مقاومت آنها با اعمال فشار تغيير ميكند.
در اين محصول، ماده پليمر درون كامپوزيت در مواجهه با تركيبات آلي فرار متورم ميشود. اين ماده در زمان تغيير شكل مكانيكي به هر شكل (فشرده شدن، كشيده شدن) به نمايش تغييرات در رساناي الكتريكي ميپردازد. به گفته دانشمندان دليل اين رفتار، فرآيند تونلزني مكانيكي-كوانتومي بوده كه در آن الكترونهاي هدايتگر از يك دانه فلز به ديگري تونل ميزنند.
از امكانات اين دستگاه به عنوان يك بيني قابل پوشش ميتوان به لباسهاي محافظ براي امدادرسانان اضطراری اشاره كرد كه بايد كار خود را در مناطق آلوده به مواد شيميايي انجام دهند.
از اين پيشساخت همچنين ميتوان به عنوان يك پوشش عمومي در افراد براي نظارت بر سلامت استفاده كرد. كامپوزيتهاي تونلزني كوانتومي در حقيقت به تشكيل يك حوزه كلي از علوم مواد با طيفي وسيعي از كاربردهاي ممكن ميپردازد.
دامنه اين كاربردها از روباتيك تا نمايشگرهاي لمسي و محصولات برقي خانگي را در بر ميگيرد.