راز سفرهای طولانی کوسهها فاش شد
محققان حیاتوحش برای نخستین بار دریافتهاند که کوسهها پیش از طی مسافتهای طولانی در اقیانوسها، اقدام به ذخیره چربی در بدن خود میکنند و به این ترتیب میتوانند در سفرهای ...
محققان حیاتوحش برای نخستین بار دریافتهاند که کوسهها پیش از طی مسافتهای طولانی در اقیانوسها، اقدام به ذخیره چربی در بدن خود میکنند و به این ترتیب میتوانند در سفرهای طولانی دوام بیاورند.
نتایج این مطالعه که از سوی محققان «مرکز دریایی هاپکینز» انجام گرفته نشان داد این رفتار کوسهها در بسیاری از پرندگان، نهنگها و جانوران دیگر نیز مشاهده شده است.
کوسههای عظیمالجثه سفید با ذخیره چربی در کبد از آن به عنوان منبع انرژی در سفرهای طولانی خود استفاده میکنند. این نخستین بار است که یک مطالعه این قالبیت را در کوسهها نمایان میکند.
«گن دل رای»، سرپرست این مطالعه گفت: کوسههای عظیمالجثه سفید برای صرفهجویی در مصرف انرژی از الگوی رفتاری خاص «شناور شدن و سر خوردن در آب» تبعیت میکنند.
در برخی موارد کوسهها دست از شنا کردن برداشته و در آب معلق شده و با جریان آب سر میخورند. این کوسهها در حین فرو رفتن در عمق آب به سمت جلو سر میخورند و در صورتی که کوسهها چربی بیشتری داشته باشند، آرامتر در آب پایین میروند.
به گزارش ایسنا به نقل از «مونتهری تایمز»، با کشف این قابلیت در واقع معمای سفرهای طولانی کوسهها حل شد و محققان دریافتند که کوسهها چگونه قادرند بیش از 3200 کیلومتر را بدون وقفه شنا کرده و توان خود را حفظ کنند.