پیشبینی ابتلا به افسردگی فرزندان از دریچه تحصیلات مادران
فرزندان مادرانی که تحصیلات دبیرستان را به پایان نرساندهاند، بیشتر احتمال دارد دوره افسردگی شدید در اوایل بزرگسالی را در مقایسه با فرزندان مادران تحصیلکرده، تجربه کنند. حقیقات آملی کوزنل-واله ...
فرزندان مادرانی که تحصیلات دبیرستان را به پایان نرساندهاند، بیشتر احتمال دارد دوره افسردگی شدید در اوایل بزرگسالی را در مقایسه با فرزندان مادران تحصیلکرده، تجربه کنند.
حقیقات آملی کوزنل-واله از دانشگاه مکگیل و همکارانش نشان میدهد فقدان تحصیلات دبیرستان مادر تاثیر بسزایی در خطر تجربه دوره افسردگی فرزندنش در اوایل بزرگسالی دارد.
براساس این مطالعه، خطر افزایشیافته افسردگی در میان فرزندان این مادران را نمیتوان با تجربه افسردگی توسط والدین، مشقتهای اوایل زندگی، تحصیلات خود فرزندان و درآمد آنها در اوایل بزرگسالی نسبت داد.
این نخستین مطالعه در کانادا با هدف تعیین تاثیر تحصیلات پدر و مادر روی افسردگی فرزندانشان در اوایل بزرگسالی به شمار میآید.
در این پژوهش محققان با استفاده از آمارهای «مرکز ملی تحقیقات سلامت جمعیت» کانادا، هزار و 267 نمونه موردی را بررسی کردند.
ابتدا در سال 1994 با این افراد مصاحبه شد، یعنی زمانی که بین سنین 12 و 24 سالگی بودند و با والدینشان زندگی میکردند.
این سوژهها سپس به مدت 12 سال تحت بررسی بودند و خطر دوران افسردگی عمده آنها زمانی که بین سنین 22 و 36 سالگی بودند، مطالعه شد.
تحصیلات به افراد مهارتهای عملی از قبیل برقراری ارتباط، مهارتهای حل مشکلات، تحلیلکردن و همچنین حس افزایشیافته اربابی میدهد.
بنابراین، مادرانی که دارای تحصیلات بالاتری هستند، در کنارآمدن با مشکلات تربیت فرزند، دارای اعتماد به نفس بیشتری هستند و این حس افزایشیافته اعتماد به نفس و اربابی میتواند به عنوان مدلی برای فرزندانشان عمل کند.
در این مطالعه بهطور تعجبآوری، سطح تحصیلات پدر تاثیری بر تجربه افسردگی فرزندان در اوایل بزرگسالی نداشت.