خالق «تو ای پری کجایی» پرکشید/برنامه تشییع همایون خرم و روایت آخرین روزهای ا
پیکر همایون خرم موسیقیدان و آهنگساز سرشناس ایرانی یکشنبه اول بهمن از مقابل تالار وحدت به سمت بهشت زهرا(س) تشییع خواهد شد. به گزارش خبرآنلاین، پیکر ین هنرمند سرشناس عرصه موسیقی ...
پیکر همایون خرم موسیقیدان و آهنگساز سرشناس ایرانی یکشنبه اول بهمن از مقابل تالار وحدت به سمت بهشت زهرا(س) تشییع خواهد شد.
به گزارش خبرآنلاین، پیکر ین هنرمند سرشناس عرصه موسیقی که پنجشنبه 28دی بر اثر سرطان روده در بیمارستان دی تهران درگذشت؛ روز یکشنبه از مقابل تالار وحدت تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده میشود.
او زادهٔ 1309 در بوشهر، نوازندهٔ نامدار ویولن و از اعضای شورای عالی خانه موسیقی ایران بود.
مادرش از شیفتگان موسیقی اصیل ایرانی بود و به دلیل علاقه به دستگاه همایون، نام «همایون» را برای فرزند خود انتخاب کرد. او در سن 11 سالگی به مکتب استاد صبا راه یافت و چند سال بعد به عنوان نوازندهٔ 14 ساله، در رادیو به تنهایی به اجرا پرداخت.
بعدها در بسیاری از برنامههای موسیقی رادیو، خصوصاً در برنامه گلها، به عنوان آهنگساز، سولیست ویولن و رهبر ارکستر آثاری ارزشمند ارائه داد.
از میان آثار این آهنگساز میتوان به قطعات «تو ای پری کجایی»، «امشب در سر شوری دارم»، «ساغرم شکستای ساقی»، «رسوای زمانه منم»، «آیا همه شما بیگناهید»، «اشک من هویدا شد»، «پیک سحری» و «آوای خسته دلان» اشاره کرد.
او همچنین در دهههای 20 تا 50 خورشیدی، با هنرمندانی چون جواد معروفی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف، مجید نجاحی، منصور صارمی، جهانگیر ملک و امیر ناصر افتتاح همنوازی کردهاست.
آخرین روزهای زندگی استاد همایون خرم از زبان پسرش
پسر همایون خرم با اعلام خبر درگذشت پدرش در ساعت 23 شبانگاه پنجشنبه 28 دی، با بیان اینکه یک ماه پیش بیماری سرطان روده پدرش تشخیص داده شد و از 10 روز پیش تحت شیمی درمانی قرار گرفت، افزود: «با وجود تلاش پزشکان و کادر درمانی بیمارستان دی، ساعت 19:30 نجشنبه، تمام علائم حیاتی پدر قطع شد و ایشان زیر دستگاه قرار گرفت که ساعت 23 نیز خبر مرگ ایشان اعلام شد.»
پسر استاد همایون خرم تاکید کرد: «با اینکه پدرم در یک ماه گذشته به شدت وزن کم کرده و به دلیل ابتلاء به تومور بدخیم و عوارض شیمی درمانی از نظر بدنی ضعیف شده بود، اما درهیچ لحظهای روحیه امیدوارانه و چهره خندان خود را از دست نداد.»
او ادامه داد: «پاییز سال گذشته هم به دلیل تشخیص یک توده، با یک عمل جراحی بخشی از روده ایشان برداشته شد که آن زمان نظر پزشکان بر خوش خیم بودن تومور بود.»
رضا خرم که ساعتی پس از مرگ پدرش با خبرآنلاین گفتوگو میکرد، افزود: «در یک سال گذشته او نه تنها کلاسهای درسش را تعطیل نکرد، بلکه 14 تیر نیز در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران یک کنسرت را روی صحنه برد که مثل همیشه با استقبال علاقمندانش روبرو شد.»
فرزند این نوازنده بزرگ ویولن با اشاره به عشق پدرش به مردم گفت: «در چند سال گذشته، این مردم بودند که با تشویقها و درخواستهای خود، پدرم را مجاب میکردند تا کنسرت دهد. امسال هم او با تمام تقاضاهایی که از سوی شرکتهای هنری، نهادهای فرهنگی و حتی من برای برگزاری کنسرت میشد، مخالفت میکرد تا اینکه بر اثر درخواستهای زیاد مردم نظرش را تغییر داد.»
او تاکید کرد: «در کنار عشق به مردم، پدرم عاشق موسیقی نیز بود و برای همین تا آخرین روزهایی که توان داشت، همچنان مشغول به نوشتن آهنگهای جدید و قطعات تازه بود.»
از زنده یاد همایون خرم، قطعات و تصنیفهای ماندگار و معروفی چون «توای پری کجایی»، «امشب در سر شوری دارم»، «رسوای زمانه منم»، «آیا همه شما بیگناهید»، «اشک من هویدا شد» و «آوای خسته دلان» به یادگار مانده است که با وجود گذشت 40 تا 50 سال از آفرینش آنها، هنوز از سوی مردم زمزمه میشوند.
آلبومهای «تنها ماندم» با صدای محمد اصفهانی و «رسوای زمانه» با خوانندگی علیرضا قربانی نیز از جمله کارهای چند سال اخیر این آهنگساز به شمار میآیند که با استقبال گرم مخاطبان روبرو شدهاند.
همایون خرم دو سال پیش کتاب «غوغای ستارگان» را که در برگیرنده خاطرات اوست منتشر کرد که بخشی ارزشمند از تاریخ معاصر موسیقی معاصر کشورمان را جاودانه کرده است.
****************
با نهایت تاسف،استاد همایون خرم ساعاتی پیش بر اثر سرطان روده در بیمارستان دی تهران درگذشت.
استاد همایون خرم (زادهٔ ۱۳۰۹ در بوشهر )، نوازندهٔ نامدار ویولن، موسیقیدان و آهنگساز سرشناس موسیقی ایرانی بود. او یکی از اعضای شورای عالی خانه موسیقی ایران بود.
از آنجا که مادرش از شیفتگان موسیقی اصیل ایرانی بود و از بین مقامهای موسیقی ایرانی، به دستگاه همایون علاقهای وافر داشت، نام «همایون» را برای فرزند خود انتخاب کرد.
وی همچنین تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق ادامه داد. در جلد سوم کتاب «موسیقیدان ایرانی» نوشته پژمان اکبرزاده آمده است: «پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، فعالیتهای اجرایی همایون خرم دچار وقفهای چندین ساله شد. اوقات او از آن پس، بیشتر صرف تدریس خصوصی ویلن و فعالیتهای پژوهشی درباره موسیقی ایرانی شد.»
استاد همایون خرم دارای درجه ۱ هنری (معادل مدرک دکترا) از شورای ارزشیابی هنرمندان کشور نیز بودند. استاد همایون خرم در ۲۸ دی ۱۳۹۱ در بیمارستان دی بر اثر بیماری سرطان روده درگذشت.
مشهورترین آثار استاد همایون خرم عبارتاند از:
تو ای پری کجایی (سرگشته) با صدای حسین قوامی
امشب در سر شوری دارم (غوغای ستارگان) (اوج آسمان)
ساغرم شکست ای ساقی (طاقتم ده)
رسوای زمانه منم
افسانه شیرین –
آیا همه شما بیگناهید (از من بگذرید)
اشک من هویدا شد
پیک سحری
یارم گره بر مو زده
بعد از تو هم در بستر غم میتوان خفت
ساقی ببین
دل پریشانم زغم گرفته
آوای خسته دلان
و در سال های اخیر: آهنگسازی آلبوم «تنها ماندم» با صدای «محمد اصفهانی» باقطعات اوج آسمان، روزی تو خواهی آمد، فریاد، تنها ماندم، مهر و ماه، پریشان و تو ای پری کجایی (۱۳۷۹)
ترانه «بوی باران» با صدای محمد اصفهانی
آهنگسازی آلبوم «رسوای زمانه» (۱۳۸۸) با صدای «علی رضا قربانی»
ایشان همچنین با هنرمندانی چون استادان جواد معروفی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف، مجید نجاحی، منصور صارمی، جهانگیر ملک و امیر ناصر افتتاح همنوازی کردهبودند
روحش شاد،راهش پر رهرو باد.