خانه » سلامت » از خواص فلفل دلمه‌اي چه می دانید ؟

از خواص فلفل دلمه‌اي چه می دانید ؟

فلفل دلمه‌اي نوعي فلفل از خانواده Capsicum annuum که به رنگهاي قرمز، زرد، سبز و نارنجي يافت مي‌شود. از ويژگيهاي آن اين است که به تندي ديگر گونه‌هاي فلفل نيست.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارستحقيقات نشان داده است که کپساسین (capsicin) موجود در فلفل، باعث کاهش بروز زخم معده مي‌شود.

مطالعات نيز ديده شده است که خوردن 20گرم فلفل، درست 30 دقيقه قبل از خوردن يک عدد آسپيرين، از اثرات مخرب اين دارو بر بافت معده و دوازدهه، در اثر مصرف طولاني مدت آن جلوگيري مي‌کند و به اين ترتيب مي‌توان از اين دارو به راحتي استفاده کرد، بدون آنکه نگران زيان آن باشيم.

افرادي که طولاني مدت الکل مصرف مي‌کرده اند، اگر عادت به خوردن فلفل نيز داشته اند، بافت معده شان کمترين آسيب را ديده است.

فلفل داروي ضد سرطان است. لذا مي‌توان نتيجه گرفت که با خوردن اين سبزي مي‌توان معده و سالم تري داشت، در حالي که بسياري از مردم به غلط تصور مي‌کنند، فلفل مي‌تواند ناراحتي هاي معده را تشديد کند.

از فلفل مي‌توان در درمان سرطان و حتي براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري استفاده کرد. تحقيقات نشان داده اند کپساسين موجود در فلفل، به عنوان يک ترکيب ضد سمي عمل کرده و مانع از فعاليت ترکيبات سرطان زا در بدن مي‌شود و از تشکيل تومورهاي بدخيم در بدن جلوگيري مي‌کنند.

به علاوه، اين سبزي سرشار از ترکيبات آنتي اکسيداني مثل ويتامين C و کاروتن است، طوري که در100گرم فلفل دلمه‌اي قرمز يا سبز و فلفل معمولي خام به ترتيب 140، 120 و 120 ميلي گرم ويتامين C و 3840، 265 و 175 ميکروگرم بتاکاروتن وجود دارد. اثر فلفل در سرماخوردگي: وجود مقادير فراوان ويتامين C در فلفل دلمه‌اي باعث شده اين سبزي براي درمان سرماخوردگي مفيد باشد. طوري که مصرف مرتب اين سبزي در برنامه? غذايي، هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگي را کاهش مي‌دهد.

به علاوه اين سبزي داراي خواص ضد عفونی کنندگي نيز هست. کپساسين موجود در فلفل، به خصوص در فلفل معمولي، ترکيب شيميايي دارد که موجب تحريک سيستم ايمني شده و به اين سيستم در حمله به عوامل عفوني کمک مي‌کند.

به علاوه، اين ترکيبات موجب تحريک معده براي ترشح اسيد مي‌شود، بنابراين افرادي که در برنامه غذايي شان به طور مرتب از اين سبزي استفاده مي‌کنند، کمتر به بيماري هاي عفوني مبتلا مي‌شوند. در بعضي موارد استفاده از مشتقات اين سبزي بر روي پوست مي‌تواند سبب عوارض و حساسيتهايي شود از اين رو به افراد توصيه مي‌شود که در مصرف اينگونه مشتقات بر روي پوست دقت بيشتري اعمال کنند.

دوشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۱
بازدیدها 1,012
دیدگاه ها . نظر
کد خبر 17625
برچسب:


Comments are closed.


عضویت در خبرنامهء خبر شهری