تاسیس کمیته ملی حقوق بشردوستانه در ایران گام مهمی در ترویج و اشاعه حقوق بینالملل است
...
معاون امور بینالملل و بشردوستانه جمعیت هلال احمر گفت: تاسیس کمیته ملی حقوق بشردوستانه در ایران گام مهمی در ترویج و اشاعه حقوق بینالملل است.
به گزارش خبرنگار حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمدی عراقی – دبیر کمیته ملی حقوق بشردوستانه در ایران – عصر امروز با بیان اینکه 150 سال پیش کمیته بینالمللی صلیب سرخ و جمعیتهای ملی تشکیل شد، افزود: این کمیته به منظور یاری رساندن به مجروحان، بیماران و آسیبدیدگان جنگ در نزاعهای داخلی و خارجی تشکیل شد.
وی با بیان اینکه “ایجاد، تدوین و تصویب مقرراتی که بتواند به اقدامات بشردوستانه این افراد کمک کند، شکلگیری نهضت صلیب سرخ و هلال احمر را به همراه داشت”، اظهار کرد: تدوین و تصویب قوانین در این راستا به عنوان حقوق بشردوستانه نام گرفته است.
محمدی عراقی با بیان اینکه “ما به عنوان هلال احمر ایران اقداماتی در راستای ترویج و اشاعه حقوق بینالمللی بشردوستانه انجام دادهایم”، گفت: در این راستا کمیته ملی بشردوستانه در ایران تشکیل شد.
وی با بیان اینکه “در کمیته ملی کمیته ملی بشردوستانه ایران که 13 سال در ایران تشکیل شد، نمایندگانی از وزارت دفاع، وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری و وزارت بهداشت و درمان حضور پیدا کردند”، گفت: دبیرخانه این کمیته در هلال احمر تاسیس شد که دبیر این کمیته نیز یکی از مسئولان هلال احمر است.
محمدی عراقی با بیان اینکه “یکی از فعالیتهای این دبیرخانه، اشاعه و ترویج حقوق بشردوستانه در سطح کشور بود”، گفت: در این راستا فعالیت زیاد و تنگاتنگی با دفتر کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ایران داشتهایم و انتشار کتب، مقالات و برپایی همایشهای متعدد در این راستا گواه این مدعا است.
وی با بیان اینکه طرح ملی اجرای حقوق بشردوستانه با هماهنگی دفتر صلیب سرخ در تهران آغاز شده است، ادامه داد: در ادامه پروژه با همکاری و هماهنگی در سطوح مختلف دولت و مجلس، نسبت به بهرهمندی از این قوانین و همچنین تلفیق قوانین داخلی با حقوق بینالمللی در دستور کار قرار دارد که احیانا اصلاح قوانین و هم چنین وضع قوانین جدید را در پیش رو داریم.
معاون امور بینالملل و بشردوستانه جمعیت هلال احمر در ادامه، از تاسیس مرکز مطالعات اسلام و حقوق بشردوستانه با همکاری کمیته صلیب سرخ بینالمللی در تهران خبر داد و افزود: ایران به عنوان کشور اسلامی و شیعه است و معتقدیم اصول مندرج در حقوق بشردوستانه میتواند ریشه در قرآن و احادیث داشته باشد و احصاء موارد و ترویج آن میتواند به ترویج حقوق بشردوستانه کمک کند.
وی در ادامه به یکی از بندهای حقوق بینالملل مبنی بر مصونیت نیروهای امدادی در مواقع جنگهای داخلی و منازعات خارجی اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود تمام تلاشهای صورت گرفته در این زمینه شاهد هستیم که در اقصینقاط دنیا اخباری به گوش میرسد و اتفاقاتی علیه امدادگران رخ میدهد که به عنوان مثال میتوان به رخدادهای صورت گرفته علیه کارکنان صلیب سرخ در یمن و سوریه اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، همچنین پیتر ریترز – رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در تهران نیز با بیان اینکه برای تصویب معاهدات جهانی باید اینگونه قوانین روند رسمی به خود بگیرند، اظهار کرد: قوانین بینالمللی باید تبدیل به قوانین داخلی شوند تا ضمانت اجرایی پیدا کنند.
رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در تهران با بیان اینکه پیوستن به این معاهدات جهانی گام اول است، گفت: آموزش قوانین و مقررات در داخل کشورها میتواند گام مهمی در راستای اجرایی شدن حقوق بشردوستانه در کشورها شود.
وی با اشاره به تاسیس دفتر کمیته ملی حقوق بشردوستانه در تهران گفت: این گام موثر و کارآمدی بود که سبب شد صلیب سرخ تجربیات خود را در زمینههای مختلف به مبادله بگذارد.
ریترز به ترکیب کمیته ملی حقوق بشردوستانه اشاره کرد و گفت: اصولا ترکیب این کمیته بر عهدهی دولتها است و پیشنهاد میکنیم اعضای وزارتخانهها از جمله وزارت دفاع، آموزش و پرورش، امور خارجه و … و همچنین سازمانهای مردمنهاد عضو این کمیته شوند.
انتهای پیام