خانه » خانواده » آشپزی » انار پلو، غذای مخصوص شب یلدا

انار پلو، غذای مخصوص شب یلدا

هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبک آداب و رسوم نیاکان خود براى یلدا شام تهیه مى‌کند. شام یلدا معمولاً یکى از خوش خوراک‌ترین غذا‌هاى اقوام مختلف است. غذای اصلی ...

هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبک آداب و رسوم نیاکان خود براى یلدا شام تهیه مى‌کند. شام یلدا معمولاً یکى از خوش خوراک‌ترین غذا‌هاى اقوام مختلف است.

غذای اصلی این شب، خورشت فسنجان است. اما در برخی استان‌ها غذاهای دیگری هم رایج است. در شمال ایران گیلانى‌ها یا سبزى پلو درست مى‌کنند یا ترشى تره و در کنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مى‌گذارند.

اما در شیراز غذاى ویژه سفره یلدا هویج پلو است. شیرازى‌ها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مى‌کنند. کنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مى‌گذارند.

مواد لازم برای 4 نفر:

برنج: 2 پیمانه

انار دانه شده: یک و نیم پیمانه

خلال پسته: یک سوم پیمانه

گشنیز تازه خرد شده: یک پیمانه

پودر تخم گشنیز: یک قاشق مربا‌خوری

کشمش پلویی: نصف پیمانه

زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه:

* برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.

* مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا اجازه دهید برنج دم بکشد.

* هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.

سه شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۱
بازدیدها 2,929
دیدگاه ها . نظر
کد خبر 15554

Comments are closed.


عضویت در خبرنامهء خبر شهری