مدیرکل دفتر بازرسی تامیناجتماعی: بازرسی مبتنی بر توجه توأمان به نقاط قوت و ضعف است
...
مدیرکل دفتر بازرسی سازمان تأمیناجتماعی پرهیز از افراط و تفریط در بازرسی و نظارت بر عملکرد سازمانها را از ویژگیهای اصلی بازرسان دانست و افزود: در امر بازرسی فقط بر کشف ضعفها تاکید نمیشود، بلکه توأمان نقاط ضعف و قوت عملکرد سازمان لحاظ میشود.
به گزارش سرویس «اجتماعی» ایسنا، شمسالدین درویش پور در نشست کارشناسان حوزه بازرسی سازمان تامیناجتماعی سراسر کشور با اعلام این خبر گفت: واژه بازرسی و نظارت 129 بار در قرآن کریم و 143 بار در نهجالبلاغه اشاره شده است و این اهمیت و جایگاه بازرسی در نظام اسلامی را مشهود میسازد.
وی با اشاره به اینکه از بازرسان در نهجالبلاغه به عنوان عیون نظام اسلامی نام برده میشود، اظهار کرد: حضرت علی (ع) در اولین اقدام در دوره خلافت خود استرداد بیتالمال و تعویض کارگزاران نالایق و انتخاب مأموران بازرس آموزش دیده را انجام دادند.
درویشپور با تاکید بر تایید موضوع بازرسی در اسلام گفت: قانونگذار نیز در حکومت اسلامی این مهم را در اصل 174 قانون اساسی مصوب کرده است و به عنوان یک ماده واحده تنظیم کرده است که سازمان بازرسی کل کشور عهدهدار نظارت و بازرسی عملکرد همه سازمانهای اجرایی است.
وی با اشاره به مصوبه هیاتمدیره سازمان تأمیناجتماعی در بهمن سال 90، افزود: براساس این مصوبه، در 33 ادارهکل بیمهای و 10 مدیریت درمان تأمیناجتماعی، نمایندگان دفتر بازرسی مدیرعامل تحت عنوان کارشناسان ارشد بازرسی و رسیدگی به شکایات مستقر شدند.
وی با اشاره به خصوصیات یک بازرس گفت: تدین، تقوا، صداقت و راستگویی، امین و رازدار بودن، خوشخلقی از خصوصیات یک بازرس در امر نظارت و ارزیابی عملکرد سازمانها است.
درویشپور با بیان اینکه نظارت بر حسن اجرای قوانین و بخشنامهها از وظایف اصلی بازرسان است، افزود: تسلط بر قوانین، دستورالعملها و آییننامههای سازمانی از ویژگیهای موردنیاز بازرسان است. بنابراین همواره بازرسان باید بخشنامهها و اساسنامهها را مطالعه کنند و شناخت کافی نسبت به آنها داشته باشند تا معایب احتمالی آنها را کشف کنند و به مسئولان ذیربط انعکاس دهند.
وی گفت: هماهنگی و همراهی بازرسان با متولیان مجموعه و قدرت تجزیه و تحلیل از دیگر خصوصیات یک بازرس است.
انتهای پیام