افزایش قیمت مواد ساخت پروتزهای دندانی،بلاتکلیفی و تعطیلی لابراتوارها را به همراه داشته است
...
رییس هیات مدیره جامعه دندانسازان ایران با ابراز نگرانی از افزایش چند برابری قیمت مواد و تجهیزات ساخت پروتزهای دندانی هشدارداد: افزایش قیمت مواد ساخت پروتزهای دندانی، بلاتکلیفی و تعطیلی لابراتوارها را به همراه داشته است.
به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، حسین چاقری در آستانه برپایی «بیست و یکمین کنگره علمی سالانه پروتز دندان» که از روز چهارشنبه در تهران برگزار میشود، سخن میگفت با اعلام این خبر افزود: افزایش قیمت مواد و تجهیزات از یک سو و از سوی دیگر کمبود این مواد در بازار، لابراتوارها را طی ماههای اخیر با مشکلات زیادی روبرو کرده در صورت ادامه وضعیت کنونی به دلیل کمبود مواد، انتظار میرود در مواردی شاهد ساخت پروتزهای دندانی با کیفیت نامطلوب باشیم.
وی افزود: در این شرایط برخی شرکتهای بازرگانی با توجیهاتی از قبیل انبارگردانی، نبود مواد و … از ارایه مواد و تجهیزات به لابراتوارها خودداری میکنند که این امر بر مشکلات لابراتوارها که متکی بر اجناس وارداتی هستند، میافزاید.
چاقری تصریح کرد: با هدف مقابله با شرایط کنونی، ضروری است، کارگروهی به منظور برنامهریزی متناسب با شرایط متشکل از گروههای ذینفع از قبیل مسوولان اداره مواد و تجهیزات وزارت بهداشت و نمایندگان NGO دندانپزشکی و دندانسازی و نیز نمایندگان واردکنندگان تشکیل شود تا بر کیفیت، قیمت و نحوه توزیع مواد و تجهیزات ساخت پروتزهای دندانی نظارت صورت گیرد.
وی از تقویت تعاونی جامعه دندانسازان به منظور تامین مواد و تجهیزات ساخت پروتز دندان به عنوان راهکار دیگری نام برد که در صورت تحقق از کمبود مواد و تجهیزات و نوسانات قیمتها جلوگیری خواهد کرد.
رییس هیات مدیره جامعه دندانسازان ایران در بخش دیگری از سخنان خود خواستار تسریع در طرح ساماندهی لابراتوارهای دندانسازی شد که هم اینک از سوی وزارت بهداشت دنبال میشود.
وی ادامه داد: هم اینک نظارت وزارت بهداشت بر لابراتوارهای دارای مجوز است، این در حالی است که لابراتوارهای فاقد مجوز همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
چاقری در مورد کیفیت آموزش فارغالتحصیلان رشته پروتز، اظهار داشت: اولین دوره فارغالتحصیلان رشته پروتز که در سال 1388 به دانشگاههای تیپ یک که دارای دانشکدههای دندانپزشکی هستند، وارد شدند، مطابق برنامه آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی تحصیل کردند، اما هم اینک برخی دانشگاههای تیپ 2 که از شرایط آموزشی مناسبی برخوردار نیستند، نسبت به پذیرش دانشجوی پروتز اقدام میکنند.
وی با ابزار نگرانی از ادامه این روند، گفت: ادامه این روند، سبب میشود، فارغالتحصیلان این دانشگاهها به دلیل آموزش نامناسب و کاهش کیفیت تحصیلی در آینده و در زمان فعالیت در لابراتوارها از بهرهوری لازم برخوردار نباشند.
رییس هیات مدیره جامعه دندانسازان ایران در ادامه افزود: بیست و یکمین کنگره علمی سالانه پروتز دندان با هدف آشنایی دندانسازان و دندانپزشکان با تکنیکهای جدید ساخت پروتزهای دندانی و نیز ارتقای کیفیت ساخت پروتزهای دندانی سوم تا پنجم آبان ماه در مجموعه تلاش تهران برگزار میشود.
انتهای پیام