معاون مركز امور زنان: حضور زنان در ستاد پشتيباني جبهه مشوق رزمندگان بود
...
معاون سرمايههاي اجتماعي مركز امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري، گفت: حضور زنان در ستاد پشتيباني جبهه و جنگ تحميلي، يكي از مهمترين عامل تشويق جوانان براي دفاع از ايران بود.
پروين هدايتي در گفتوگو با خبرنگار سرويس «زنان» ايسنا، افزود: زنان در پشتيباني از جبهه با انجام اقداماتي مانند جمع آوري آذوقه، غذا و دوخت لباس براي رزمندگان فعاليت ميكردند.
وي با اشاره به عواملي كه در افزايش روحيه رزمندگان موثر بود، اظهار كرد:گاهي اوقات كودكان همراه نامههاي خود قلكهايشان را به جبهه ارسال ميكردند اگرچه مبلغ داخل قلكها چشمگير نبود ولي به رزمندگان روحيه زيادي ميداد.
حمايت زنان حضور بي نظير مردان در جبههها را رقم زد
معاون سرمايههاي اجتماعي مركز امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري، تاكيد كرد: يكي از مهمترين اقدامات زنان طي دفاع مقدس تربيت نسل مسلمان و مومن به منظوردفاع از حق و اسلام بود.
هدايتي با اشاره به يكي ديگر از نقشهاي زنان طي دفاع مقدس، اظهاركرد: آنان دوري همسران و فرزندان خود را تحمل ميكردند و بدون همسر به امور خانه و فرزندان كوچك خود رسيدگي ميكردند. اگر زنان، مردان خود را براي شركت در جبهههاي نبرد تشويق نميكردند شاهد حضور بي نظير مردان در دوران دفاع مقدس در جبهه نبوديم.
مقاومت زنان موجب زنده ماندن شهرهاي مرزي شده بود
وي كه خود در پشت جبهه فعاليت چشمگيري داشت، با بيان اينكه زنان در برابر ناامني شهرهاي مرزي صبوري كردهاند، افزود: مقاومت آنان موجب زنده ماندن شهرهاي مرزي شده بود؛ چرا كه نبود زنان و خانواده در اين شهرها باعث تبديل شدن شهرهاي مرزي به شهرهاي جنگي ميشد اما حضور آنان در شهرها يكي ازعوامل مهم و تعيينكننده در افزايش روحيه جنگي جوانان رزمنده بود.
هدايتي درباره نقش آفريني زنان در پشت جبههها، گفت: زنان در پشت جبههها از مجروحان عملياتها در بيمارستانهاي صحرايي پرستاري ميكردند و حتي آنان را مورد عمل جراحي قرار ميدادند. از سوي ديگر از مجروحاني كه جانباز ميشدند به بهترين شكل نگهداري ميكردند.
اين زن فعال در دوران دفاع مقدس با اشاره به حضور زنان در پايگاههاي بسيج و فراگيري آموزشهاي نظامي، اظهار كرد: آنان با انجام اين اقدامات براي مقاومت شهري آماده ميشدند تا اگر خدايي ناكرده جنگ به داخل شهرها كشيده شد آماده دفاع از شهر خود و مقابله با دشمن باشند. اين كار از نظر مقاومتي اهميت زيادي داشت.
نقش زنان عشاير دردفاع مقدس
معاون سرمايههاي اجتماعي مركز امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري در زمينه نقش زنان عشاير دردفاع مقدس، گفت: آنان در كردستان، ايلام و خوزستان حتي با دشمنان رو در رومبارزه كردند و برخي از آنان اسير شدند. اگر پاي صحبتهاي زنان و مردان اين مناطق بنشينيم داستانهاي زيادي از جنگ تحميلي براي تعريف كردن دارند.
وي با اشاره به صبوري مادران شهدا و جانبازان در اين دوران و پس از آن، گفت: پس از پايان جنگ تحميلي مادران شهدا، مجروحان و جانبازان به حماسه خود ادامه دادند و حتي برخي از مادران شهدا كنار پيكر فرزند شهيد خود ميايستادند و سخنراني ميكردند و نميگذاشتند اشك چشم آنان را دشمن ببيند.
معاون سرمايههاي اجتماعي مركز امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري درباره تجربيات خود ازجنگ تحميلي نيزاظهاركرد: من مانند تمام زنان شهر و كشورم در پشتيباني و آموزش مقاومت شهري و امدادي در پايگاههاي بسيج فعاليت ميكردم و در جنوب و غرب كشور حضور داشتم.
هدايتي در پايان گفت: هنگام ضرورت، نيروهاي امدادي را به بيمارستانها مانند بيمارستان امامخميني (ره) اعزام ميكرديم و در زمان بمبارانهاي شيميايي در ورزشگاه آزادي تهران به مداواي مجروحان شيميايي ميپرداختيم. در آن دوران دور تا دورلابي ورزشگاه تخت زده شده بود و چون بدن مجروحان شيميايي آب از دست ميداد تلاش مي كرديم براي آنها آبميوههاي تازه فراهم كنيم تا آب بدنشان تامين شود.
انتهاي پيام