استفاده از لايه نازک براي تميز نگهداشتن پنلهاي خورشيدي
...
پژوهشگران دانشگاه هوستون پوششهاي مبتني بر نانوذرات توليد کردهاند که ميتوان از آنها در پنلهاي خورشيدي استفاده کرد.
به گزارش سرويس فناوري ايسنا، اين پوششها موجب ميشود تا پنل پاکيزه مانده و کارايي آن بهبود يابد، در نتيجه هزينه نگهداري و عملکرد آن کاهش يابد.
نتايج اين پژوهش توسط «شاي کوران» از موسسه نانوانرژي بصورت پتنت نوشته شده و در حال حاضر مراحل ثبت خود را طي ميکند. محققان اين پروژه، فناوري جديد خود را در موسسه فناوري دوبلين تست کرده و بزودي تستهاي تکميلي آن در کاروليناي جنوبي انجام خواهد گرفت.
«کوران» ميگويد: تستي که در ماه جون، در ايرلند انجام گرفته نتايج جالبي در پي داشته است، بطوري که بنظر ميرسد قدمهاي بزرگي در مسير تجاري سازي اين فناوري برداشته شده است.
اين لايه خود تميزشونده با نام تجاري (The Self-Cleaning Nano Hydrophobic» (SCNH107TM» تحت ليسانس «شرکت سي ولتائيک» است؛ اين شرکت يک شرکت نوپا در حوزه انرژي است که روي توليد انرژيهاي نو کار ميکند. متوليان اين شرکت بدنبال جذب بازارهاي جهاني هستند.
پنلهاي خورشيدي بايد سطح پاکيزهاي داشته باشند تا با کارايي بالاتري نور خورشيد را به الکتريسيته تبديل کنند، اما معمولا گرد وغبار، مواد آلاينده و ذرات معلق در هوا روي اين پنلها را گرفته و کارايي آنها را کاهش ميدهد.
لايه محافظي که اين گروه تحقيقاتي توليد کرده، قادر است مانع تجمع اين آلايندهها شده و سطح را تميز نگه دارد. پوششهاي لايه نازک نانومقياسي که اين شرکت توليد کرده، آلودگيهايي نظير آب و غبار را دفع ميکند، بدون اين که از کارايي پنلها بکاهد؛ در واقع اين پوشش مانع جذب نور خورشيد توسط پنل نميشود. با اين کار سطح پنل تا سالها پاکيزه مانده و نيازي به تميزکردن ندارد.
«کوران» ميگويد: کارايي تبديل انرژي يک پنل خورشيدي کثيف تا 30 درصد کاهش مييابد. با اين پوشش، سطح پنل خودبهخود تميز ميشود.
در حالي که محققان اين پروژه اين پوشش را براي استفاده در پنلهاي خورشيدي ساختهاند، آنها معتقدند از آن ميتوان در حوزههاي مختلف نظير پوششهاي ضد خوردگي استفاده کرد.
پيل خورشيدي همانند يک مولد برق ديزلي کار ميکند، با اين تفاوت که نشر گازهاي خطرناک در آن وجود ندارد. اين پنل نور خورشيد را گرفته و به الکتريسيته تبديل ميکنند؛ اين انرژي يا مورد استفاده قرار ميگيرد يا در مخزن مخصوصي ذخيره ميشود.
دستگاهي که اين تيم تحقيقاتي ساخته، قادر است دو تا پنج کيلووات انرژي تامين کند؛ اين مقدار براي راهاندازي سيستم کولر گازي کافي است.
انتهاي پيام