شهرداريهاي سراسر كشور تشكل اقتصادي مشتركي تاسيس كنند
شهردار قم پيشنهاد داد كه شهرداريهاي سراسر كشور با تاسيس تشكل اقتصادي مشتركي همچون بانك يا يك شركت سرمايه گذاري، در زمينه رفع نيازهاي خود با استفاده بهينه از منابع ...
شهردار قم پيشنهاد داد كه شهرداريهاي سراسر كشور با تاسيس تشكل اقتصادي مشتركي همچون بانك يا يك شركت سرمايه گذاري، در زمينه رفع نيازهاي خود با استفاده بهينه از منابع مالي را فراهم كنند.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دلبري در مراسم افتتاح نخستين همايش و نمايشگاه فرصتهاي سرمايه گذاري در طرحهاي شهرداريها، فقدان نظام هماهنگ براي مديريت شهري و نبود تشكلي كه شهرداران بتوانند در قالب آن، پتانسيلهاي خود را به ديگر شهرداريها ارائه دهند، از مشكلات پيش روي شهرداريها دانست و گفت: هر يك از شهرداريها امكاناتي را در اختيار دارد كه بايد براي استفاده بهينه از آن در تمامي شهرها تشكل اقتصادي قدرتمندي شكل بگيرد.
وي با بيان اينكه افزايش قيمت ميلگرد و آرماتور موجب بروز چالش در بسياري از پروژههاي شهري شده است افزود: اين در حالي است كه شهرداريها ميتوانند با تشكيل يك شركت سرمايه گذاري مشترك و يا بانك و يا مجموعه اقتصادي ديگري، نيازهاي خود را به سادگي برطرف كنند.
وي ادامه داد: چرا بايد شهرداريها با شرايط كنوني قير بخرند و چرا نبايد تامين اين نيازها توسط خود شهرداريها مديريت شود؟
وي با تاكيد بر اينكه امروز كار شهرداري تك بعدي نيست و ضرورت تبديل شدن آن به يك مديريت اقتصادي انكارناپذير است گفت: شهرداريها نهادي عمومي هستند كه درآمد پايداري ندارند و درآمد آنها متناسب شرايط كشور و ميزان ساخت و ساز تغيير ميكند كه اين رويه بايد اصلاح شود.
دلبري با بيان اينكه وضع نقدينگي در كشور مطلوب است گفت: نقدينگي كشور بايد به سمت عمران و آباداني شهرها هدايت شود و بايد از مشاركت مردم در اجراي پروژهها استفاده كنيم.
وي ادامه داد: استفاده از منابع شهروندان در اجراي پروژههاي شهري علاوه بر اينكه ماندگاري بيشتري دارد و موجب به كارگيري سرمايههاي سرگردان ميشود، شهروندان را نيز به نگهداري از پروژههاي اجرا شده كه خود در آن مشاركت داشتهاند، ترغيب ميكند.
وي با تاكيد بر ضرورت بازنگري در برخي قوانين و مقررات حوزه مديريت شهري گفت: برخي از قوانين بيش از 40 سال قبل تدوين شده و قطعا در شرايط فعلي نيازمند بازنگري است.
شهردار قم با انتقاد از اينكه در ساختار شهرداريها، معاونت سرمايه گذاري و جلب مشاركتهاي مردمي وجود ندارد، اظهار كرد: بايد به دنبال جلب مشاركت هرچه بيشتر شهروندان در پروژهها باشيم.
دلبري در ادامه به بحث استفاده از ابزارهاي تامين مالي براي شهرداريها اشاره كرد و گفت: اوراق صكوك يكي از بهترين ابزارهاي در اختيار شهرداريهاست كه با توجه به اسناد مالكيت زيادي كه در اختيار دارند، به مراتب از اوراق مشاركت كاربردي تر است.
وي به اجراي پروژه بلوار پيامبر اعظم حدفاصل حرم حضرت معصومه (س) تا مسجد جمكران به طول هفت كيلومتر اشاره كرد و گفت: استان قم در كنار ديگر شهرهاي مذهبي كشور به دليل برخورداري از امكاناتي همچون بزرگترين حوزه علميه جهان، وجود مسجد جمكران و قرار گرفتن در شاهراه هفت استان كشور، فرصتهاي سرمايه گذاري بسياري در اختيار دارد.
انتهاي پيام