كارگر: ناجا بدون پشتيباني سرمايه اجتماعي نميتواند موفق شود
...
معاون اجتماعي نيروي انتظامي بر توسعه و ارتقاء سرمايه اجتماعي در پليس تاكيد كرد و گفت: اين امر در سايه شناخت خوب جامعه و موضوعات و مسائل پيرامون آن همراه با عملكرد و تفكر پليس نسبت به آن جامعه محقق مي شود و پليس در صورت عدم شناخت محيط در ماموريتهاي خود موفق نخواهد بود.
به گزارش سرويس «انتظامي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سردار بهمن كارگر با حضور درجمع معاونان اجتماعي فرماندهي مرزباني ناجا با بيان اينكه خدمت كردن در مرزباني كه عطر دل انگيز دفاع مقدس را به مشام ميرساند، يك توفيق الهي است گفت: وظايف و عملكرد مرزباني در مرز، فاصله چنداني با دلاورمردان هشت سال دفاع مقدس ندارد.
وي از مرزباني به عنوان يكي از مهمترين واحدها در جمهوري اسلامي ايران نام برد و افزود: در صورتي كه، كسي قصد داشته باشد از مرزهاي زميني و دريايي وارد كشور شود، مرزبانان اولين افرادي هستند كه با آنها برخورد ميكند.
معاون اجتماعي ناجا با بيان اينكه مرزباني بايد يك فرماندهي اجتماعي – امنيتي باشد، تصريح كرد: پشتيبان مرزبانان، مردمي هستند كه در روستاها و شهرهاي مرزي زندگي ميكنند و در صورتي كه مرزبانان نتوانند تعامل خوبي با مردم داشته باشند، پشتيبانان خود را از دست ميدهند از اين رو تعامل با مردم امري ضروري و مهم است.
كارگر، مشاركت با مردم را شيوه و روش معاونت اجتماعي ناجا در بعد اجتماعي دانست و افزود: با مشاوره گرفتن از مردم، با آنها مشاركت ميكنيم و در موقعيت هايي كه توانستيم از مردم مشاوره و مشاركت بگيريم، در ماموريت هايمان موفق شديم.
وي با بيان اينكه شعار امسال نيروي انتظامي در هفته ناجا كه «سرمايه اجتماعي اساس اقتدار پليس» تعيين شده است،گفت: معتقد هستيم ناجا بدون پشتيباني سرمايه اجتماعي نميتواند موفق شود چراكه مردم به عنوان سرمايه انساني كه همانا مهمترين عنصر سرمايه اجتماعي است. بگونهاي كه در اجلاس غيرمتعهدها هيچگونه مشكلي از لحاظ مسائل امنيتي، انتظامي و ترافيكي به وجود نيامد و علت عمده اين توفيق، همكاري و هماهنگي تنگاتنگ نيروي انتظامي با بكارگيري 110 هزار پليس با همراهي سپاه، بسيج و وزارت اطلاعات بود.
معاون اجتماعي ناجا، موفقيت سازمانهاي دخيل در برگزاري اجلاس سران را انتخاب نيروهاي شايسته براي اجراي ماموريت و آموزش هاي اجتماعي ارائه شده به اين افراد عنوان كرد و گفت: نيروهاي بكارگيري شده در دو بعد اجتماعي علاوه بر احترام به مهمانان و نيز ميزباني از مدعوين به نحو شايسته، با مردم تعامل داشتند.
كارگر خاطرنشان كرد: به دليل يكسري محدوديتهاي اعمال شده در شهر تهران به خاطر برگزاري اين اجلاس، ماموران ما در نيروي انتظامي ياد گرفتند از مردم عذرخواهي و تشكر كنند.
معاون اجتماعي ناجا، اقتدار و رافت در نيروي انتظامي را دو اصل مهم در ناجا عنوان كرد و افزود: نيروي انتظامي براي اينكه در ماموريتهايش مقتدر باشد بايد با مردم با رافت برخورد كند.
كارگر تصريح كرد: نيروي انتظامي بايد وظايف خود را مطابق قانون اما با تفكر، دورانديشي، هوشمندي و با اخلاق اسلامي انجام دهد و در صورتي كه به اين شيوه عمل كند، اقتدار و رافت نيز حاصل مي شود.
وي با بيان اينكه بايد اقتدار نرم را سرلوحه كار خود قرار دهيم، گفت: جنگ امروز دشمنان عليه ما، جنگ نرم است كه آنان در اين جنگ ميخواهند با تسخير افکار عمومي، تغيير سبک زندگي اسلامي ايراني؛ زندگي غربي را ترويج دهند.
كارگر ادامه داد: تئوريسينهاي جنگ نرم مي گويند بايد به گونهاي افکار عمومي يا افکار مردم را آماده کرد که آنها با دست خود، کشورشان را در اختيار ما قرار بدهند.
دكتر كارگر با بيان اينكه در قدرت نرم، مهمترين مولفههاي ما، سرمايههاي انساني يعني مردم هستند، گفت: اگر در کشورمان بتوانيم مردم را داشته باشيم، همه چيز داريم.
معاون اجتماعي ناجا افزود: دشمنان اگر به دنبال بمب هستهاي در ايران ميباشند بايد بدانند بمب اتمي و هستهاي ما، مردم هستند.
كارگر در ادامه سخنراني خود به فرمايشات مقام معظم رهبري كه در ابتداي سال 91 فرمودند نيروي انتظامي بايد به دنبال رضايت مردم باشد كه رضايت مردم، رضايت الهي را به دست مي آورد، تاكيد كرد.
وي با اشاره بر سرمايههاي اجتماعي،گفت: هريك از كاركنان ناجا بايد معرف نيروي انتظامي باشند.
معاون اجتماعي ناجا، اصل مقبوليت و پذيرش اجتماعي را براي پليس بسيار مهم برشمرد و با اشاره به مديريت افكار عمومي، گفت: بايد مردم را با ماموريتهاي پليسي آشنا كنيم زيرا هركجا اين كار را به خوبي انجام داديم، آنان نيز به نحو شايسته پليس را در انجام ماموريت ياري كردهاند به عنوان نمونه در اجلاس سران غير متعهدها، نيروهاي امنيتي، انتظامي و اطلاعاتي خيلي زحمت كشيدند اما فهيم و موقعيت شناس بودن مردم ما، بالاترين نمره را دارد به گونهاي كه همكاري آنها در برگزاري اين اجلاس، حرف اول را ميزند زيرا آنها به خوبي درك كردند اجلاس سران غير متعهدها، آبروي ملي و كشوري براي جمهوري اسلامي مي باشد.
كارگر بر توسعه و ارتقاء سرمايه اجتماعي در پليس تاكيد كرد و گفت: اين امر در سايه شناخت خوب جامعه و موضوعات و مسائل پيرامون آن همراه با عملكرد و تفكر پليس نسبت به آن جامعه محقق ميشود و پليس در صورت عدم شناخت محيط در ماموريتهاي خود موفق نخواهد بود.
وي، از معاونت اجتماعي به عنوان پل ارتباطي بين جامعه و پليس نام برد و افزود: معاونان اجتماعي مرزباني به مثابه پلي بين مرزباني و اجتماع هستند كه بايد بتوانند علاوه بر اينكه وضعيت اجتماع را در مرزباني به خوبي تشريح كنند، فرماندهي مرزباني را هم به درستي به جامعه معرفي كنند.
معاون اجتماعي ناجا، مردم را بهترين ناظر پليس معرفي كرد و گفت: مردم بايد به نحوه ي عملكرد پليس نمره بدهند.
كارگر، نمره دادن به فرماندهان و يگانهاي ناجا در افكارسنجي ها و برآوردهاي اجتماعي را يكي از وظايف معاونت اجتماعي نام برد و خاطرنشان كرد: بنا به تدبير فرمانده نيروي انتظامي، بايد نظرسنجي در رابطه با رضايتمندي مردم از عملكرد يك فرمانده انجام شود.
وي، مشاركت و نظارت همگاني مردم با پليس را خيلي مهم دانست و تاكيد كرد: مسائل اجتماعي نبايد به مسائل امنيتي تبدل شود اين در حالي است كه حتي موضوعات امنيتي را بايد با راهكارهاي اجتماعي حل و فصل كنيم زيرا ما به دنبال پيشگيري اجتماعي هستيم كه بايد قبل از پيشگيري انتظامي مطرح شود.
كارگر بر تقدم امنيت نرم افزاري به جاي امنيت سخت افزاري در نيروي انتظامي تاكيد كرد و افزود: بايد به دنبال روشهاي اغنايي و نيز روشهايي كه در افكار عمومي مردم تاثير بسيار بالايي دارد، باشيم، اين در حالي است كه در امنيت نرم افزاري که همان قدرت تشويقي و اغنايي است خيلي از مسائل حل خواهد شد.
وي با بيان اينكه بايد به دنبال گفتمان سازي در نيروي انتظامي باشيم، خاطرنشان كرد: البته تعامل و مديريت باعث هم افزايي محيطي، در امر پيش بيني و پيش گيري است.
معاون اجتماعي ناجا در خاتمه تصريح كرد: توليد و حفظ نظم و امنيت يکي از مقولههاي فرا بخشي است كه به همه دستگاهها كه در امر توليد، توسعه و نگهداري آن دخيل هستند، برمي گردد از سوي ديگر، تعامل پذيري ناجا و هماهنگي بين دستگاهها در يک تعامل نهادمند و مستقيم صورت ميگيرد.
انتهاي پيام